Viihtyisät tukiasuntomme sijaitsevat rivitaloissa Lohjan Virkkalassa. Asunnot ovat 36,5m2 kokoisia yksiöitä. Asuntoihin saa muuttaessaan tuoda omat kalusteet, tarvittaessa toki autamme myös kalustamisessa. Pyykinpesukone kuuluu jokaisen asunnon varusteisiin. Vuokraan (590€/kk) sisältyy sähkö, vesi ja saunavuoro.

Jokaisen asukkaan kanssa tehdään oma vuokrasopimus. Vuokrakustannuksiin haetaan asumistukea. Vuokravakuus ja kotivakuutus vaaditaan.

Asumisen voi aloittaa myös kokeilujaksolla alkuasunnossamme, jolloin annamme asukkaan käyttöön valmiiksi kalustetun yksiön. Kokeilujakson aikana arvioimme yhdessä, onko asuminen Villassa hyvä vaihtoehto.

Jokainen asukas sitoutuu asumisohjeeseemme, johon liittyy normaalien järjestyssääntöjen lisäksi sitoutuminen tukityöskentelyyn. Jos asukkaalla on päihteidenkäyttöön liittyviä pulmia, tulee hänen asumisohjeeseensa sitoutumisen lisäksi antaa päihteettömyyslupaus, johon sisältyy tapauskohtaisesti harkiten myös säännölliset huumeseulat.

Asukkaat voivat käyttää yhteistilaamme päivittäin ohjaajien ja muiden asukkaiden tapaamisiin ja osallistua siellä pidettävään ryhmätoimintaan. Aamusta iltaan paikalla olevilta ohjaajilta saa apua silloin, kun sitä tarvitaan. Muina aikoina tuttu ohjaajamme vastaa päivystyspuhelimeen ja tulee tarvittaessa paikalle Villaan. Yhdessä ohjaajan kanssa hoidetaan asioita, jotka voivat tuntua itsenäisesti hoidettuina vaikeilta. Yhdessä toimien varmistetaan asumisen onnistuminen.

Villa Future Oy tarjoaa asumisen tukipalveluita myös omassa kodissa asuville asiakkaille. Tällöin työskentely tapahtuu sovitusti asiakkaan luona tai toiminnallisina tapaamisina lähiseudulla.

Henkilökunta

Villan työryhmä on pieni ja tiivis. Työntekijät ovat hyvin sitoutuneita työhönsä. Ohjaajien koulutustausta on monipuolinen mm. sosionomi AMK, psykiatrinen sairaanhoitaja AMK, lähihoitaja (mielenterveys- ja päihdepuolen erikoistuminen), nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Lisäksi Villan asukkailla on mahdollisuus työskentelyyn psykologin kanssa. Työryhmän jäsenillä on pitkä työkokemus lastensuojelusta, päihde- ja mielenterveystyöstä, sekä kehitysvammaisten ohjauksesta. Vakituisen henkilökunnan lisäksi Villassa on lähihoitaja-tutkinnon suorittaneita sijaisia.
Työryhmä kokoontuu kuukausittain tiimipäiviin ja työnohjaukseen.

Ohjaajat ovat paikalla Villassa arkisin klo 7.45-21.00, sekä viikonloppuisin klo 10.30-21.00. Tämän lisäksi asukkaiden käytössä on päivystyspuhelinnumero, joka vastaa ilta- ja yöaikaan. Villan piha-alueella on tallentava kameravalvonta, joka lisää asukkaiden turvallisuuden tunnetta.